torsdag 4 december 2008

Publicitet

Snökaos i malmö, regn i blekinge men i Åhus strilade vackra solstrålar fram genom tallskogen. Det var dags att berätta för omvärlden om den unika passivhusbyn i Åhus. Trots det världsunika i att uppföra nordens första passivhusby var det bara lokalpressen som var intresserade. Marieth, Patrik och Staffan från Kristianstads kommun hade kokat glögg hela morgonen och ställt upp både tält och flagga inför frysande journalister(och husrepresentanter).


Carl Eneroth, Jan-Åke Andersson och Johannes Igelström från KreativaHus Arkitekter tog sig till fots till platsen(mest ekologiska transportmedlet av dem alla) för att väcka journalisternas intresse i konkurrens med Thermofloc, Emrahus och LB-Hus. Patrik Lindblom drog bakgrunden till projektet, Christer Landenhed(stadsträdgårdsmästare) berättade om roliga buskar att plantera i tallskogen och Staffan Branting(Energirådgivare på Kristianstads kommun) berättade om skojiga och fiffiga energiprylar/gadgets.


Dagen efter dimper den ner, rykande färska Kristianstadsbladet. Jan-Åke Andersson som hellre står bakom än framför kameran är på förstasidan i sitt nuvarande hus, en föregångare till passivhus byggt redan 1996. Även de 7 passivhusen är skildrade men det personliga porträttet på Jan-Åke och hans bostad som var långt före sin tid dominerar. Om någon vet hur man bygger passivhus så är det Jan-Åke!

Inga kommentarer: